LIPOLIZA

Lipoliza - brzo i efikasno uklanjanje strija i celulita

Kako se riješiti celulita?

Ubrizgavanjem prirodne tvari, fosfatilil-kolina poznatijeg kao sojin lecitin, u područje podbratka, ruku, trbuha, stražnjice, koljena, eliminiramo masne naslage i celulit te smanjujemo strije. Tretmanom se eliminiraju lokalizirane masne naslage. Nakon izvršenog zahvata ne dolazi do ponovnog nakupljanja veće količine masnoća na tretiranim dijelovima tijela. Najbolji rezultati vidljivi su nakon 6 do 8 tjedana.

 

Kako djeluje lipoliza?

Lipoliza je medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na tijelu, idealna za pacijente koji se žele riješiti lokaliziranih masnih naslaga. Ubrizgavanjem fosfatilil-kolina, potpuno prirodne tvari poznate kao sojin lecitin, dolazi do pucanja membrane masnih ćelija u tretiranoj zoni, odakle se otopljene masnoće, kroz krvotok, transportiraju do jetre, koja ih izbacuje iz tijela (tretmanom se ne mijenja razina kolesterola i triglicerida u krvi). Fosfatilil-kolin je enzim, koji se u medicini koristi i za poticanje jetre na čišćenje krvi od masnoća, kao i kod prevencije masne embolije.

 

Kada odabrati tretman lipolize?

Nema dobne ni spolne granice. Lipolizu najčešće koristimo na dijelovima tijela koji se upornim vježbanjem ili dijetom ne mogu adekvatno oblikovati, što se u najvećem broju slučajeva odnosi na bedra, trbuh, stražnjicu i podbradak.

 

Što lipoliza može napraviti za mene?

Tretirati se mogu područje podbradka, ruku, trbuha, stražnjice i koljena. Lipolizom:

  • eliminiramo lokalizirane masne naslage
  • smanjujemo strije

 

Zašto odabrati baš lipolizu?

Kod ispravno provedene lipolize, za razliku od invazivne metode liposukcije, ne postoji opasnost od nastajanja neravnina na tretiranim dijelovima tijela i fibroze. Lipoliza nakon svega 3 do 4 tretmana pokazuje savršene rezultate. Nakon izvršenog zahvata ne dolazi do ponovnog nakupljanja veće količine masnoća na tretiranim dijelovima tijela.

 

Kako izgleda tretman lipolize?

Zahvat traje približno 60 minuta. Prije samog tretmana s vama razgovaramo o tome koji su željeni ishodi i koja će područja biti zahvaćena tretmanom. Nakon razgovora i uzimanja anamneze, tretirano područje se detaljno čisti i maže anestetičkom kremom, koja zahvat čini što bezbolnijim. Na zahvaćena područja najtanjim iglama se ubrizgavaju injekcije sojinog lecitina.

 

Kada se vidi efekt lipolize i koliko traje?

Prvi rezultati su vidljivi nakon približno tri tjedna, a najbolji rezultati se postižu nakon 6 do 8 tjedana. Tada se prema potrebi lipoliza ponavlja. Uobičajeno je napraviti dva do četiri zahvata. Nakon izvršenog zahvata ne dolazi do ponovnog nakupljanja veće količine masnoća na tretiranim dijelovima tijela.

 

Koliko traje oporavak?

Moguća je pojava blagog crvenila i otoka koja može potrajati do 7 dana nakon završenog tretmana. Uz injekcijsku lipolizu, za idealne rezultate, preporuča se dijetna prehrana, tjelovježba i masaža tretiranih predjela.

 

Koje su kontraindikacije?

Kontraindikacije za lipolizu:

  • alergije na preparate (soju i vitamin B)
  • trudnoća i period laktacije
  • akutna infektivna stanja
  • maligne bolesti

Tretmani pomlađivanja:

Dr. Bernarda Mrak

akcija - indukcija kolagena, hijaluronski fileri, vampirski tretman, mezoterapija, lipoliza, mezoniti, botox
Popust od 10% na tretman matičnim stanicama u kombinaciji s kolagenom indukcijom te na dermalne filere za usne