BOTOX

Ovaj daleko najpoznatiji tretman u estetskoj medicini u svijetu uspješnim se pokazao u smanjenju kontrakcije mišića koji rezultiraju stvaranjem bora. Tretmanom Botoxa eliminiraju se „bore mrštilice“, vertikalne čeone bore i bore oko očiju, takozvane „bore smijalice“. Dugotrajnost tretmana varira; rezultati su vidljivi do 6 mjeseci, ovisno o količini injektiranog materijala i mimici pojedine osobe.

 

Kako djeluje Botox?

Botox, najpoznatiji pripravak u estetskoj medicini u svijetu, prirodni je i pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum. Botox djeluje tako da djelomično paralizira mišićno tkivo, odnosno blokira signale od živaca prema mišićima. Američka agencija za lijekove (FDA) odobrila ga je 2002. godine, a od tada se koristi u estetskoj medicini, oftamologiji, neurologiji i pedijatriji.

 

Što Botox može napraviti za mene?

Botox vrlo dobro djeluje na takozvane dinamične bore, odnosno bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića. Najčešće se primjenjuje za uklanjanje:

  • horizontalnih bora na čelu
  • vertikalnih bora na čelu (bora mrštilica)
  • sitnih bora s vanjske strane očiju (bora smijalica)

 

Zašto odabrati Botox?

Tretman Botoxom siguran je i jedan od najdjelotvornijih te najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora na području čela i oko očiju. U posljednjih desetak godina odabrali su ga milijuni ljudi diljem svijeta. Kada se koristi ispravno, daje privlačan i lijep izgled. Važno je ne pretjerati, odnosno poslušati doktora koji će kvalitetno prosuditi koliko vam je Botoxa potrebno.

 

Kako izgleda tretman Botoxom?

Prije tretmana Botoxom doktor će s vama razgovarati o vašim željama, pregledati bore i mimiku lica, te će na temelju uvida u njihov raspored i građu dati preporučeni tretman. Nakon razgovora i uzimanja anamneze, tretirano područje se detaljno čisti i maže anestetičkom kremom, koja zahvat čini što bezbolnijim. Kada se Botox tankom iglom ubrizga u mišiće, blokiraju se živčani signali, mišići se opuštaju i bore izravnavaju.

 

Kada se vidi efekt Botoxa i koliko traje?

Učinak možete uočiti i do 4 dana nakon aplikacije. Nakon dva tjedna Botox postiže najbolje efekte. Pomlađivanje lica može biti postepeno i trajati do mjesec dana. Dugotrajnost tretmana varira. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svaka 4 mjeseca kako bi se održao mladenački i svjež izgled. Kod ponovljenih tretmana estetski učinak je trajniji.

 

Koliko traje oporavak?

Tri do četiri sata nakon tretmana, ne biste smjeli ležati. Na mjestu uboda može se pojaviti mali hematom koji nestane za nekoliko dana. Iako nuspojave nisu česte, u malom broju slučajeva postoji mogućnost nastanka ptoze kapka (pad kapka), koja nakon nekog vremena nestaje. Kako bi spriječili mogući nastanak infekcije, tretirana regija se ne smije dirati nakon završenog tretmana.

 

Koje su kontraindikacije?

Kontraindikacije za ovaj tretman:

  • aktivne infekcije na mjestu primjene
  • neurološki poremećaji (ALS; Lambert-Eaton sindrom, Myastenia Gravis)
  • trudnoća i dojenje

Tretmani pomlađivanja:

Dr. Bernarda Mrak

akcija - indukcija kolagena, hijaluronski fileri, vampirski tretman, mezoterapija, lipoliza, mezoniti, botox
Popust od 10% na tretman matičnim stanicama u kombinaciji s kolagenom indukcijom te na dermalne filere za usne