MEZOTERAPIJA

Mezoterapija lica u Poliklinici Laser RI

Svjetski poznati saveznik u očuvanju mladosti i ljepote zbog brzih i vidljivih rezultata uz pristupačnu cijenu upravo je mezoterapija. Riječ je o specijalnim koktelima vitamina, minerala, hijaluronske kiseline, prirodnih ekstrakata, aminokiselina i antioksidanasa, koji smanjuju bore, dubinski hidratiziraju kožu i potiču rast kose.

 

Kako djeluje mezoterapija?

Mezoterapija je jedna u nizu relativno bezbolnih prirodnih metoda pomlađivanja lica i tijela, često zvana „koktel ljepote“. Čine ju vitaminski kokteli (vitamin A, B, C i E), minerali, nevezane kolagene kiseline, aminokiseline, EGF (epidermalni faktor rasta) i oligoelementi, koji se pomoću tankih iglica ili dermalnih rolera apliciraju ispod kože te potiču cirkulaciju, limfnu drenažu i imunološki sustav. Nakon tretmana bore se zaglađuju, koža postaje hidratizirana i sjajna, a pacijent osjeća blagu zategnutost i izrazitu odmorenost kože.

Za ovaj eliksir mladosti, možemo zahvaliti dr. Pistoru koji je mezoterarapiju prvo koristio kod pacijenata u svrhu rješavanja kroničnih bolova. Njezina se učinkovitost u estetici potvrdila sasvim slučajno. Kada se pripravak koristio za smanjenje migrena, posljedično je pokazao i pozitivan učinak na kožu.

 

Kada odabrati tretman mezoterapije?

Nema ograničenja s obzirom na dob i spol dob. Tretman pomaže ne samo starijoj koži, koja je tijekom godina izgubila vlažnost i elastičnost, već je namijenjen i mladoj koži, kojoj ovaj tretman odlaže proces starenja. Tretman preporučamo osobama sa problemom gubitka i razrjeđenja kose. Unutar koktela nalazi se vitamin B koji je izvanredan faktor u poticanju i obnovi folikula.

 

Što mezoterapija može napraviti za mene?

Mezoterapija je svjetski poznati saveznik u očuvanju mladosti i ljepote. Rezultati revitalizacije i rehidratacije izvanredni su za područje lica, vrata, dekoltea i ruku, a vitamin B iz koktela saveznik je u borbi protiv gubitka i razrjeđenja kose.

Mezoterapiju preporučamo za:

  • prevenciju starenja kože (lice, vrat, dekolte, ruke)
  • smanjenje bora
  • dubinsku hidrataciju kože
  • poticanje rasta folikula dlake (smanjenje ćelavosti)
  • za obnovu oslabljene, oštećene i umorne kose, kao i za masnu kosu ili vlasište sklono seboreji i peruti
  • smanjenje celulita i strija

 

Zašto odabrati baš mezoterapiju?

Mezoterapija koristi isključivo prirodne sastojke, daje brze i vidljive rezultate uz pristupačnu cijenu.

 

Kako izgleda tretman mezoterapije?

Mezoterapija je metoda kojom se uz pomoć iglice ili dermalnih rolera u gornje slojeve kože apliciraju revitalizirajući sastojci. To osigurava prelazak epidermalne barijere i unošenje aktivnih sastojaka u dublje dijelove kože, gdje su oni učinkovitiji. Sam tretman sa pripremom traje od 15 do 30 minuta. Prije tretmana s vama razgovaramo o željenim ishodima kao i djelu kože koju ćemo ovim postupkom tretirati. Nakon razgovora, tretirano područje se detaljno čisti i namaže anestetičkom kremom, koja zahvat čini što bezbolnijim.

 

Kada se vidi efekt mezoterapije i koliko traje?

Efekt je vidljiv odmah nakon prvog tretmana, a ponavlja se jednom mjesečno tijekom prva tri mjeseca. Nakon toga slijedi faza održavanja jednom u šest mjeseci do godine dana. Efekt postignut ovim tretmanom traje i do dvije godine.

 

Koliko traje oporavak?

Tretmani su gotovo bezbolni, ponekad se nakon tretmana vidi crvenilo kože, vrlo rijetko manje otekline koje spontano prođu nakon 24 sata (mogu potrajati do 7 dana nakon terapije). Šminku se ne preporuča nanositi 12 sati nakon tretmana, a tretirano područje se ne bi smjelo dirati rukama kako bi se onemogućila potencijalna infekcija.

 

Koje su kontraindikacije?

Kontraindikacije za ovaj tretman:

  • alergije na preparate
  • trudnoća i period laktacije
  • akutna infektivna stanja
  • maligne bolesti

Tretmani pomlađivanja:

Dr. Bernarda Mrak

akcija - indukcija kolagena, hijaluronski fileri, vampirski tretman, mezoterapija, lipoliza, mezoniti, botox
Popust od 10% na tretman matičnim stanicama u kombinaciji s kolagenom indukcijom te na dermalne filere za usne