HIJALURONSKI FILERI

Hijaluronski fileri - hijaluronska kiselina daje prirodan, svjež i ženstven izgled

Prirodan, svjež i ženstven izgled usana, smanjenje bora oko usana i očiju, brisanje ožiljaka od akni, mladenački izgled ruku, smanjenje podočnjaka i puno više, danas se u svega 15-tak minuta terapije postiže dermalnim filerima. Punjeni hijaluronskom kiselinom, prirodno prisutnom u našem tijelu, hijaluronski fileri omogućavaju efekte koji traju i godinu i pol dana nakon tretmana.

 

Kako djeluju hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri predstavljaju zlatni standard u estetskoj medicini jer njihovom aplikacijom postižemo nadoknadu izgubljenog volumena, popunjavamo bore, potičemo dubinsku hidrataciju i revitalizaciju kože.

Dermalni hijaluronski fileri sadrže hijaluronsku kiselinu čija je molekularna struktura jednaka onoj što ju stvara naše tijelo – ona je prirodna aminokiselna, sastavni dio naših stanica i međustaničnog prostora te omogućuje dobru hidrataciju.

 

Kada odabrati tretman hijaluronskim filerima?

Želite „popraviti“ nedostatke lica, vrata i ruku, a pri tome zadržati prirodan izgled? Hijaluronski fileri su idealan odabir. Dodavanje hijalurona koži zapravo – godi. Injektiranjem hijaluronskih filera u kožu povećava se nakupljanje vode, a pacijent vrlo brzo dobiva novi, mladenački i odmoreniji izgled lica. Gotovo sve osobe različite životne dobi idealni su kandidati za ovaj tretman.

 

Što hijaluronski fileri mogu napraviti za mene?

Uz pravilan odabir dermalnih filera i pojedinom tehnikom aplikacije možemo:

 • povećati usne
 • istaknuti konturu usana
 • smanjiti „pušačke“ bore oko usta
 • smanjiti i popuniti nazolabijalne bore (dublje bore od nosa do usta)
 • smanjiti bore oko očiju
 • postići regeneraciju šake
 • popuniti ožiljke od akni
 • zategnuti područje donje čeljusi i brade
 • popuniti područje jagodičnih kosti
 • smanjiti podočnjake

 

Zašto odabrati baš hijaluronske filere?

Uz nevjerojatan efekt prirodnog izgleda kojeg se postiže ovom metodom, prisutnost hijaluronske kiseline u tijelu (biološka razgradnja u koži), brzina i jednostavnost primjene te neznatna bolnost kod injektiranja, ključni su razlozi zbog kojih sve više muškaraca i žena bira upravo ovaj anti-aging tretman.

 

 Kako igleda tretman dermalnim filerima?

Sam tretman sa pripremom traje od 15 do 30 minuta. Prije samog tretmana s vama razgovaramo o tome koji su željeni ishodi i koja će područja lica, vrata ili ruku biti zahvaćena tretmanom. Nakon razgovora i uzimanja anamneze, tretirano područje se detaljno čisti i maže anestetičkom kremom, koja zahvat čini što bezbolnijim.

 

Koje vrste filera koristite u Poliklinici Laser RI?

U našoj poliklinici koristimo se novom linijom tvrtke Teosyal- RHA, koja se u znanstvenim radovima i kliničkoj praksi pokazala boljom i dugotrajnijom od svih dosadašnjih filera na tržištu. Teosyal je europski filer broj jedan, a potječe iz Švicarske. On je 100% ne-animalni biorazgradivi pripravak odobren od FDI (Američke agencije za hranu i lijekove). Njegova karakteristika su unakrsno postavljene makromolekule hijaluronske kiseline, što ih čini izdržljivijima na razlaganje i djelovanje slobodnih radikala. Dugotrajnost je jedna od prepoznatljivosti ovog proizvoda čija se učinkovitost pokazala od 12 do čak 18 mjeseci!

 

Kada se vidi efekt hijaluronskih filera i koliko traje?

Efekt hijaluronskih filerima u prosjeku traje od 12 do čak 18 mjeseci.

Kako razgradnja hijaluronske kiseline ovisi o enzimu hijaluronidazi prisutnom u našem organizmu, tako je vijek trajanja filera individualan i kod nekih pacijenata potraje puno duže od prosjeka.

Rezultati su vidljivi odmah po završenom tretmanu, a najbolji dva tjedna nakon tretmana.

 

Koliko traje oporavak?

Nekoliko dana nakon završenog tretmana potrebno je izbjegavati bilo kakav oblik sunčanja (UV, solarij), zaštitne kreme sa SP faktorima se preporučaju aplicirati do nekoliko dana po završetku tretmana. Nakon tretmana kako bi smanjili mogući nastanak infekcije, tretirano područje se ne bi smjelo dirati.

Moguća je pojava blagog crvenila, koje obično nestane nakon nekoliko sati, i otoka, koji može potrajati do desetak dana nakon završenog tretmana.

Iako iznimno rijetko, postoji mogućnost pojave alergijske reakcije i nekroze tretiranog dijela kože.

 

Koje su kontraindikacije?

Tretman se ne preporučuje:

 • trudnicama i dojiljama
 • osobama mlađima od 18 godina
 • osobama koje u svojoj povijesti imaju preosjetljivost na hijaluronsku kiselinu
 • osobama sa aktivnim infekcijama u području regije koja se tretira (poseban oprez kod osoba sa herpes virusnom infekcijom)
 • osobama sa autoimunim bolestima na imuno-terapiji
 • osobama koje imaju tendenciju stvaranja hipertrofičnih ožiljaka

Tretmani pomlađivanja:

Dr. Bernarda Mrak

akcija - indukcija kolagena, hijaluronski fileri, vampirski tretman, mezoterapija, lipoliza, mezoniti, botox
Popust od 10% na tretman matičnim stanicama u kombinaciji s kolagenom indukcijom te na dermalne filere za usne